Toby, Casey og Jude er tre collegevenner som elsker sport. Desuden interesser de sig meget for sports betting, og ser en god forretningsmulighed i drive deres egen bookmaker forretning. Foretagendet er godt nok ulovligt, men deres tjeneste bliver hurtigt kendt og pengene strømmer ind.

Bookies er en spændende og underholdende film, der kaster lys over den farlige verden af sportsvæddemål og unge universitetsstuderende, der forsøger at tjene hurtige penge. Filmen, instrueret af Mark Illsley, byder på en blanding af spænding, humor og moraliske dilemmaer.

Filmens historie

Handlingen følger en gruppe studerende, Toby (spillet af Nick Stahl), Jude (spillet af Johnny Galecki) og Casey (spillet af Lukas Haas), der beslutter sig for at starte deres eget undergrundsvæddemålssystem på deres campus. Hvad der begynder som en sjov og uskyldig aktivitet, udvikler sig hurtigt til en farlig og afhængighedsskabende forretning, der truer med at ødelægge deres venskab og deres liv.

En af filmens styrker er dens realistiske skildring af spilafhængighed og konsekvenserne af at være involveret i ulovlige aktiviteter. Den eksponerer de unge karakterers naivitet og deres gradvise forvandling fra uskyldige studerende til risikovillige iværksættere. Skuespillerpræstationerne er solide, især Nick Stahl som den charmerende og manipulerende Toby. Han formår at portrættere karakterens kompleksitet og det pres, han står over for, på en overbevisende måde.

Selve forretningen foregår på deres collegeværelse, men i takt med succesen bliver deres udstyr løbende skiftet ud og opgraderet.

Desværre er de tre venner ikke de eneste i området som driver en bookmaking, og hurtigt får de den lokale mafia på nakken. Lige pludselig bliver det livsfarligt at drive deres forretning. Filmen er ikke den mest fantastiske, men illustrere meget godt hvordan gambling og hurtige penge kan skabe problemer i ellers gode venskaber.

Manuskriptet

Manuskriptet i “Bookies” er velskrevet og formår at balancere spændingen med humoristiske øjeblikke. Dialogen er skarp og bidrager til filmens tempo og underholdningsværdi. Selvom filmen ikke bryder nye grænser inden for genren, formår den at holde seerne engagerede og nysgerrige.

På den negative side lider “Bookies” af visse klichéer og forudsigelighed i sin plotudvikling. Nogle af karaktererne er også lidt stereotype og mangler dybde. Filmen kunne have udforsket de mere komplekse aspekter af spilafhængighed og konsekvenserne af deres handlinger mere dybtgående.

Trailer

Vores vurdering

Alt i alt er “Bookies” en solid film, der formår at underholde og skabe spænding. Den skildrer på troværdig vis faren ved spilafhængighed og de valg, der kan føre til uønskede konsekvenser. Selvom den ikke når samme niveau som nogle af de store kriminaldramaer inden for genren, tilbyder “Bookies” en interessant og fornøjelig oplevelse for fans af spænding og intriger.

Vurdering: 2/6